Cum oferi bani cash cadou

Cum oferi cadouri în bani cash

Aparent, conform unui chestionar din 2019, mai mult de jumătate din cadourile oferite sunt cadouri nedorite. În alte cuvinte, bani irosiți. De aceea, economiștii susțin că cel mai bun cadou rămân banii cash.

În acest articol îți prezint câteva considerente pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a oferi bani cash și câteva metode de a oferi bani cash într-o manieră elegantă.

Analizează dacă este potrivit să oferi bani cash sau nu

Primul considerent este să analizezi dacă este potrivit în cazul tău să oferi bani cash sau mai degrabă un cadou fizic.

Analizează puțin și află dacă așteptarea este ca tu să oferi un cadou pentru care ai depus mai mult efort sau un cadou care pur și simplu să aibă o valoare comercială.

Pentru că poate iubitul sau iubita ta, apropiații tăi sau cui vrei tu să oferi cadoul se așteaptă să fie surprinși într-o oarecare măsură. Sau să le oferi un cadou cadou bine gândit, pentru care ai depus un efort, care să demonstreze cât de bine îi cunoști și cât de mult ții la ei.

Uneori efortul depus în găsirea oferirea cadoului perfect este mult mai apreciat decât valoarea sau semnificația cadoului în sine.

Încearcă să vii în întâmpinarea așteptărilor celor cărora vrei să le oferi cadou, indiferent că e vorba de familia apropiată, familia extinsă, rude, colegi sau prieteni.

Așa că gândește-te bine și decide dacă, în cazul tău, este mai bine să oferi un cadou pentru care ai depus efort sau pur și simplu e mai bine să oferi bani pentru că intuiești că asta îi va face mai fericiți pe cei care primesc de la tine.

Cati bani sa oferi cadou
Cum oferi cadouri în bani cash 6

Câți bani să oferi cadou bani cash?

Al doilea considerent este, dacă ai ales să oferi bani, să decizi cât oferi.

Care este suma.

Iar aici recomandarea mea este mereu să oferi cât îți permiți, în funcție de ce buget ai pentru cadouri, și cât de confortabil te simți să oferi respectiva sumă de bani în relația ta cu acea persoană.

Poți fi un milionar, dar să nu te simți confortabil să oferi bani cash.

Sau, dimpotrivă, poți fi o persoană cu venituri modeste, dar care simte o bucurie enormă atunci când oferă bani.

Așa că la întrebarea „Cât?”, răspunsul vine la intersecția „cât îmi permit” și „cât de confortabil sunt să ofer bani cash persoanei respective”.

Cum faci un cadou bani cash astfel încât să fie o experiență plăcută și memorabilă

Iar acum câteva idei pentru a oferi bani într-o manieră memorabilă pentru că la urma urmei banii sunt doar niște hârtii purtătoare de valoare.

În sinea lor, banii nu sunt un cadou prea spectaculos.

Bani cash cadou
Cum oferi cadouri în bani cash 7

Fă din oferirea de bani o experiență plăcută, memorabilă dacă poți.

Problema cu banii este că nu toată lumea are aceleași sentimente vis a vis de ei.

Unii îi consideră importanți, iar să fim sinceri alții nu îi consideră chiar așa importanți, ci prețuiesc mai mult experiențele pe care viața le oferă, inclusiv atunci când vine vorba de cadouri.

Pune banii cash, dacă asta ai decis să oferi, într-un plic frumos și include o felicitare scrisă de mână.

Câteva cuvinte scrise de tine sunt mereu o idee bună, indiferent că e vorba de un cadou obiect sau un cadou sub formă de bani cash.

O felicitare contribuie la experiența per ansamblu de a oferi și de a primi cadouri, iar uneori această experiență este ceea ce rămâne în timp în memoria noastră și nu neapărat valoarea comercială a cadoului.

În această felicitare scrie pentru ce ești recunoscător persoanei respective, fă apel la o emoție pozitivă pe care ați trăit-o împreună în ultima vreme și prezintă-i urările pentru următoarea perioadă, specifice ocaziei (Crăciun, aniversare etc.).

Dacă ești o persoană cu un simț al umorului bine dezvoltat și oferi un astfel de cadou unei persoane care este ca tine, cu un simț al umorului ridicat, poți include și o mică glumiță. Dar dacă nu te pricepi la glume, mai bine nu. Nu știi cum va fi aceasta primită.

Așadar, dacă pregătești un astfel de cadou cu atenție, ai șanse mai mari să creezi o experiență memorabilă care ar putea fi mai importantă decât suma de bani pe care o oferi.

voucher cadou în loc de bani cash
Cum oferi cadouri în bani cash 8

Oferă un voucher cadou

O idee foarte bună este să oferi suma pe care ai stabilit că vrei să o oferi sub forma unui voucher cadou. Mai ales dacă oferitul de bani cash într-un plic ți se pare ciudat.

Iar aici ai oarecum puțin loc să-ți manifești creativitatea sau să celebrezi relația specială pe care o ai cu persoana care primește arătând că o cunoști foarte bine.

Poți oferi un voucher cadou pentru un magazin pe care persoana respectivă al vrea să încerce de mult, să-și cumpere ceva ce poate nu a îndrăznit până acum poate din cauza prețului, ceva ce nu și-ar fi achiziționat din proprii bani.

Sau un voucher cadou pentru o activitate pe care voia de mult să o încerce astfel încât să oferi un impuls persoanei să încerce ceva nou, ceva ieșit din comun, ceva inedit. Sau, de ce nu, să-și urmeze visul.

Sau poți oferi un voucher cadou pentru un magazin sau o activitate pe care persoana care primește o cunoaște bine și în acest fel contribui la ceea ce știi deja că îi face plăcere. Adică nu riști cu nimic.

sustine o cauza nobila in loc sa oferi cadou bani cash
Cum oferi cadouri în bani cash 9

Susține o cauză în numele persoanei căruia vrei să-i oferi cadoul bani cash

O altă idee bună care vine oarecum ca o alternativă pentru oferirea de bani cash, în special pentru persoanele care nu ar avea neapărat nevoie de o sumă de bani în plus, este să oferi acea sumă pentru o cauză pe care persoana respectivă o susține.

Dacă gândim cadourile în termeni de ce momente creăm și cum facem pe cei care primesc mai fericiți, unii oameni ar fi foarte recunoscători dacă, în loc să cheltui o anumită sumă pe un cadou sau să le oferi bani direct lor, mai bine ai redirecționa acea sumă către o cauză în care aceștia cred. Poate fi un ONG, o strângere de fonduri în scop caritabil, o asociație șamd.

Sper că ai găsit util acest articol, iar dacă ai învățat ceva din el, dă-i un share pe rețelele de socializare.

Iar dacă vrei să primești mai multe idei de la mine, înscrie-te la newsletterul 888 Go!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *