Relațiile Interpersonale. Cum Vor fi Modelate de Distanțarea Socială

Pandemia te pune față în față cu provocarea distanțării sociale. Și îți pune, astfel, relațiile interpersonale la încercare. Aceasta este un test de umanitate care se întâmplă peste tot. Nu ține cont de nimic – fie statut social, religie, sau etnie.

Cum Ne-a Afectat Distanțarea Socială în Prima Lună de Carantină?

Pandemia – și distanțarea socială – se resimte indiferent de continentul pe care locuim. Aflăm asta chiar și de la Andreea Ștefănescu, Modern Etiquette Coach și Cultural Awareness Specialist la The School of Manners. Care ne-a împărtășit mai multe despre cum este situația în Dubai, unde locuiește ea în podcastul “Relațiile Interpersonale Post-Criză.”

În timp ce agenda media din Europa este acaparată de știri negative, Andreea Ștefănescu a împărtășit cu noi o veste bună cu privire la modul cum Dubaiul face față testului de umanitate pe care îl trăim. 

Mai exact, există cel puțin 7 restaurante care livrează mâncare gratuită celor care și-au pierdut locurile de muncă în această perioadă… și care nu-și permit să-și cumpere mâncare.

Așa se conturează cea mai importantă lecție pe care pandemia ne-a dat-o, și anume: depindem unii de ceilalți.

Iar această grea încercare prin care am trecut și vom trece în continuare nu face decât să confirme acest lucru și să învățăm lecții importante.

Relatiile interpersonale in pandemie

Cum Ne Modelează Distanțarea Socială Relațiile Interpersonale ACUM?

Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne internalizăm ideea de comunitate și să acționăm conform acesteia. Toți va trebui să ne asumăm o oarecare responsabilitate, astfel încât să trecem cu bine prin această perioadă.

De fapt, pandemia ne apropie. Conceptul de distanțare socială este, mai degrabă, o distanțare fizică. Cum se reflect acest fapt?

  1. Petrecem mai mult timp alături de familie;
  2. Apreciem mai mult oamenii a căror importanță în viețile noastre nu o conștientizam înainte;
  3. Am dat un “reset” relațiilor noastre interumane;
  4. Am dat o șansă planetei să respire și le-am oferit nepoților noștri cel puțin încă 2 ani de viață în plus.

Când panica ia locul rațiunii, este greu să privim lucrurile astfel. Dar Andreea spune foarte bine:

“Tu îți alegi în fiecare dimineață realitatea pe care vrei să o vezi. […] Dacă ești pozitiv și crezi că lumea va continua și vor fi multe oportunități pe care le vei lua după pandemie, atunci îți vei folosi timpul util. […] Iar acum ai timp! Ăsta e răspunsul rugăciunilor tale din ultimii ani.”

Video call in pandemie

Cum Să Te Asiguri că Distanțarea Socială Nu-ți Distruge Relațiile Interpersonale?

Sunt absolut sigur că ai simțit și tu greutățile în relațiile tale pe perioada pandemiei și a carantinei. Cu toții le-am simțit.

Dar există soluții care să te facă să treci mai ușor peste această perioadă.

Te gândești că este ușor de zis, dar greu de făcut? Alături de Andreea, am realizat un mic ghid care să te ajute să faci față panicii.

Urmărește acest video și află atât cum poți să treci prin pandemie făcând toate lucrurile pe care ai fi vrut până acum să le faci, dar… n-ai avut timp. Dar și cum să pui bazele unor relații interpersonale post-criză favorabile ție. Niște relații pe care distanțarea socială să le fi afectat pozitiv mai degrabă decât negativ. 

Un mic pont: începe prin a renunța la a mai folosi Facebook-ul! Pentru că e un focar de panică. 

Apropo, dacă vrei să participi alături de mine și Andreea la Etiquette Masterclass, cursul de bune maniere, styling și brand personal pe care îl organizăm în București, poți găsi mai multe detalii aici.

Dacă ți-a plăcut episodul nu uita să dai un like, share și un subscribe la canalul de YouTube. În acest fel mă poți susține în producerea unor noi episoade din acest podcast.

Vrei să afli mai multe?

Cumpără acum ebook-ul „Arta subtilă a comunicării eficiente” și vei beneficia de bonusuri în valoare de 250 RON!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.